De GNS 3000 is er!

We hebben er lang op moeten wachten maar de opvolger van de GNS 2000, de GNS 3000 is nu eindelijk leverbaar! 

Met de gelijktijdige ontvangst van GPS, Glonass en GALILEO zijn omgevingen met zwakke signalen geen uitdaging.  Verbind tot maximaal vijf Apple- of Android-apparaten of één ander apparaat tegelijkertijd via Bluetooth. Nieuwe functies kunnen worden geïnstalleerd via een software-update via Bluetooth – dit betekent dat de GNS3000 toekomstbestendig is. De uitstekende prijs / prestatie-verhouding maakt de overtuigende algemene indruk van de GNS3000 compleet!

Wat zit er in de verpakking van de GNS 3000?

GNS3000

De GNS 3000 heeft een flinke upgrade gekregen!

De GNS 3000 is de opvolger van de succesvolle GNS 2000. Het nieuwe model is net als zijn voorganger uitgerust met een 99 kanaal chip. Deze chip kan nu de positiebepaling gegevens van zowel het GPS, Galileo en Glonass netwerk ontvangen!  Je bent hierdoor zeker van een uitstekende plaatsbepaling, zelfs in uitdagende condities! Ook in stedelijk of dicht bebost gebied zal de GNS 3000 jouw positie nog uitstekend kunnen volgen. 

De GPS ontvanger bedienen

Bedienen GNS 2000

De GNS 3000 is uitgerust met een aan-/ uitschakelaar aan de onderzijde van het apparaat. Als je de GPS ontvanger ingeschakeld zullen de lampjes kort oplichten. Links van de schakelaar zit de USB-c connector voor het opladen. De meegeleverde USB kabel kan hierop aangesloten worden. Het andere uiteinde van de kabel kan aangesloten worden op een USB poort van een computer/ laptop, een 12Volt oplader (voor opladen in de auto, boot, vrachtwagen of andere locatie waar een 12Volt sigarettenaansteker aanwezig is) of een standaard 230 Volt USB oplader. De adapters zij niet meegeleverd maar iedere USB adapter van bijvoorbeeld smartphone kan worden gebruikt.

Betekenis van de lampjes op de GNS 3000

Het blauwe lampje, in het midden van het apparaat, geeft de Bluetooth status aan.
Het lampje knippert totdat er een Bluetooth verbinding met bijvoorbeeld een tablet tot stand is gebracht. Op het moment dat de GPS ontvanger verbonden is met de tablet/ iPad of smartphone etc. zal het blauwe lampje blijven branden.

Het geel/ groene lampje laat de status van de GPS verbinding zien.
Knippert hij? Dan is de GPS ontvanger nog opzoek naar een GPS signaal. Als de GNS 3000 voor het eerst word opgestart kan het wat langer duren voordat hij een GPS fix heeft. Ook gebouwen of sterk bebost gebied kunnen het signaal tegenwerken. Zodra het geel/ groene lampje blijft branden is er een goede GPS verbinding en kan het navigeren beginnen!

Het rode lampje is de batterij laadindicator.
Als dit lampje niet brand of knippert werkt hij normaal op de accu. Op het moment dat dit lampje snel knippert is de accu nagenoeg leeg. Wanneer de laadkabel is aangesloten en de GPS ontvanger aan het opladen is zal het rode lampje normaal knipperen. Dit is het teken dat hij aan het opladen is. Is de accu helemaal vol maar nog wel aangesloten op de laadkabel? Dan brand het rode lampje continu.

Resetten van de GNS 3000

Mocht het voorkomen dat er een probleem optreedt. Zoals het niet meer kunnen verbinden met een apparaat. Of als er geen data meer doorgestuurd word vanaf de GPS ontvanger, kun je hem resetten. Er bevind zich geen reset knop op het apparaat maar het resetten doe je gemakkelijk door het inpluggen van de laadkabel. Eventuele Bluetooth verbindingen moet je hiervoor eerst verbreken.

Garantie 24 maanden

Als je GNS 3000 onverhoopt defect gaat binnen de garantieperiode word hij kosteloos gerepareerd. Voorwaarden is wel dat het geen val-schade of waterschade betreft.