Wat is een GNS 2000?

Navigatie is tegenwoordig iets wat veel autorijders, vrachtwagenchauffeurs, watersporters en piloten met de smartphone of tablet doen. Moderne smartphones hebben vaak een ingebouwde GPS chip maar bij tablets of de iPod Touch is dat vaak niet het geval! Om op deze apparaten GPS ontvangst te hebben is een zogenoemde GPS ontvanger (zoals bijvoorbeeld de GNS 2000) nodig. De GPS ontvanger kan vervolgens bedraad (via een kabel) of draadloos (via Bluetooth) met de tablet worden verbonden.

De GNS 2000 is zo’n kleine GPS ontvanger. Deze GPS ontvanger is voorzien van een ingebouwde accu en word draadloos met de smartphone of tablet verbonden. Hierdoor heb je geen last van vervelende kabels dus!

Wat zit er in de verpakking van de GNS 2000?

Verpakkingsinhoud GNS 2000

De GNS 2000 heeft een flinke upgrade gekregen!

De GNS 2000 is de opvolger van de succesvolle GNS 5870. Het eerste model was uitgerust met een GPS chip dit tot 32 kanalen GPS kan ontvangen. Dit is inmiddels flink ge-upgrade! Het nieuwe model kan maar liefst 99 kanalen ontvangen! Dit zorgt ervoor dat je in combinatie met deze Bluetooth GPS ontvanger perfect kan navigeren.

Wil je meer informatie over het bestellen van de GNS 2000?

De GPS ontvanger bedienen

Bedienen GNS 2000

De GNS 2000 is uitgerust met een aan-/ uitschakelaar aan de onderzijde van het apparaat. Als je de GPS ontvanger ingeschakeld zullen de lampjes kort oplichten. Links van de schakelaar zit de mini-usb connector voor het opladen. De meegeleverde USB kabel kan hierop aangesloten worden. Het andere uiteinde van de kabel kan aangesloten worden op een USB poort van een computer/ laptop, de meegeleverde 12Volt oplader (voor opladen in de auto, vrachtwagen of andere locatie waar een 12Volt sigarettenaansteker aanwezig is) of een standaard 230 Volt USB oplader (niet meegeleverd).

Betekenis van de lampjes op de GNS 2000

Het blauwe lampje, in het midden van het apparaat, geeft de Bluetooth status aan.
Het lampje knippert totdat er een Bluetooth verbinding met bijvoorbeeld een tablet tot stand is gebracht. Op het moment dat de GPS ontvanger verbonden is met de tablet/ iPad of smartphone etc. zal het blauwe lampje blijven branden.

Het geel/ groene lampje laat de status van de GPS verbinding zien.
Knippert hij? Dan is de GPS ontvanger nog opzoek naar een GPS signaal. Als de GNS 2000 voor het eerst word opgestart kan het wat langer duren voordat hij een GPS fix heeft. Ook gebouwen of sterk bebost gebied kunnen het signaal tegenwerken. Zodra het geel/ groene lampje blijft branden is er een goede GPS verbinding en kan het navigeren beginnen!

Het rode lampje is de batterij laadindicator.
Als dit lampje niet brand of knippert werkt hij normaal op de accu. Op het moment dat dit lampje snel knippert is de accu nagenoeg leeg. Wanneer de laadkabel is aangesloten en de GPS ontvanger aan het opladen is zal het rode lampje normaal knipperen. Dit is het teken dat hij aan het opladen is. Is de accu helemaal vol maar nog wel aangesloten op de laadkabel? Dan brand het rode lampje continu.

Resetten van de GNS 2000

Mocht het voorkomen dat er een probleem optreedt. Zoals het niet meer kunnen verbinden met een apparaat. Of als er geen data meer doorgestuurd word vanaf de GPS ontvanger, kun je hem resetten. Er bevind zich geen reset knop op het apparaat maar het resetten doe je gemakkelijk door het inpluggen van de laadkabel. Eventuele Bluetooth verbindingen moet je hiervoor eerst verbreken.

Garantie 24 maanden

Als je GNS 2000 onverhoopt defect gaat binnen de garantieperiode word hij kosteloos gerepareerd. Voorwaarden is wel dat het geen val-schade of waterschade betreft.